Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Z naszego blogaPrzejdź do bloga

Żurek wielkanocny – jak zrobić najlepszy?
Najlepszy żurek wielkanocny? Taki przygotowany na domowym zakwasie! Jeśli nie wiesz, jak przyrządzić dobry zakwas na żurek, nic straconego. Po prostu skorzystaj z naszych podpowiedzi. Dzięki temu w tym roku uda Ci się zaskoczyć najbliższych wyjątkowo aromatycznym i pysznym świątecznym żurkiem.
Czytaj dalej
Jajka faszerowane łososiem – jak je zrobić?

Jajka faszerowane to jedna z potraw, które najczęściej pojawiają się na wielkanocnym stole. Pięknie się prezentują, a ich przygotowanie nie zabiera zbyt wiele czasu. Ty również chciałbyś zaskoczyć bliskich takim przysmakiem? Przygotuj więc jajka faszerowane łososiem wędzonym – prostą, a zarazem bardzo efektowną przekąskę!

Czytaj dalej
W kuchni rządzi rodzina… na własnych zasadach
To nie będzie kolejna historia o znanym szefie kuchni i jego dywagacjach na temat solidności sprzętu kuchennego. To będzie rodzinna opowieść ze szczyptą humoru i garścią pomysłów na garnki, w których gotuje się z tego, co nawinie się w lodówce.
Czytaj dalej
Baranek wielkanocny - przepis na baranka z ciasta, masła i cukru
Wielkanoc to najważniejsze święta dla osób praktykujących wiarę katolicką. Symbolizuje ofiarę, ale także niewinność i pokorę. Baranki składano w ofierze w czasach starożytnych, jednak ten symbol nadal pozostaje nam doskonale znany. Nic więc dziwnego, iż baranek stał się istotnym symbolem chrześcijańskim podczas świąt wielkanocnych – dni ofiarowania i odrodzenia. Baranek znajduje się na stołach w formie ozdoby i pamiątki. Najczęściej jest to figurka cukrowa, ale nie tylko. Baranki robi się również z ciasta, a nawet z masła.
Czytaj dalej
pixel