Patelnia - rodzaje i zastosowania

2020-03-05
Patelnia - rodzaje i zastosowania

Patelnia jest produktem, bez którego ciężko wyobrazić sobie wyposażenie kuchni. Sadzone jajka na śniadanie, filety na obiad i szparagi na kolację. To tylko kilka przykładów zastosowania patelni. Jeśli szukasz patelni, która spełni Twoje oczekiwania, podpowiadamy, czym kierować się przy zakupie.


Patelnie uniwersalne

Wszechstronne, przystosowane do przygotowywania różnych potraw. Doskonałe do przyrządzenia jajecznicy na maśle, smażenia kotletów i warzyw. Taka patelnia zdecydowanie powinna znaleźć się w każdym domu.

Patelnie grillowe

Dno tych naczyń zostało specjalnie zaprojektowane tak, by przy użyciu minimalnej ilości tłuszczu można było grillować mięso, ryby, warzywa czy owoce, dzięki czemu tak przygotowane potrawy były zdrowsze. Ryflowane dno odpowiada za odprowadzenie nadmiaru tłuszczu z potraw.

Patelnie do ryb

Dno faliste jak w patelni grillowej. Ma kształt owalny lub też kształt ryby, aby można było przygotować ją w całości bez konieczności dzielenia. Czy wśród czytelników znajdują się jarosze? Patelnie do ryb będą dla Was najlepszym wyborem!

Patelnie do jajek

Posiadają specjalne zagłębienia przystosowane do przygotowania sadzonych jajek, placków czy racuchów.

Patelnie WOK

Gwarantują krótki czas przygotowania potraw oraz sprawiają, że dania są soczyste i bogate w składniki odżywcze. Idealna do dań mieszanych — warzyw z mięsem.

Pokaż więcej wpisów z Marzec 2020

Polecane

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel