Słoiki Quatro Stagioni – sprytny sposób na smaczne desery

Czym jest szkło i jakie ma dla nas znaczenie? Materiał jakim jest szkło towarzyszy ludzkości od zawsze. Aby poznać proces jego powstawania, ludzkość musiała się przyjrzeć jego samoistnemu powstawaniu, które odbywało się najczęściej u podnóży wulkanów. Surowiec do jego produkcji jest dostępny niemalże w każdym miejscu na Ziemi, a jego ponowne przerobienie nie stanowi dużego…

Więcej

Wiosna w krainie czarów, czyli jak zorganizować majówkę za miastem

Kto powiedział, że piknikiem rządzą plastikowe kubki i jednorazowe talerzyki?! Tworzywo sztuczne jest passé. Organizując majówkę w plenerze, ma być pięknie, stylowo i po królewsku. W końcu spotkania piknikowe mają swój początek we francuskich parkach królewskich, w których ludzie celebrowali wspólnie spędzany czas. Dlaczego więc teraz miałoby być inaczej? Pozwól, że podpowiemy Ci, jak zorganizować magiczny,…

Więcej

Jak udekorować komunijny stół?

Zastawa stołowa na przyjęcie.

Przyjęcie komunijne urządzone w domu może być tak samo stylowe, jak to zorganizowane w lokalu czy restauracji. Aby się tak stało, potrzebna jest odpowiednia oprawa. Jednym z jej najważniejszych elementów jest więc dekoracja stołu, przy którym zasiądą zaproszeni goście. Tradycyjny obrus Na komunijnym stole nie może zabraknąć czystego i starannie wykrochmalonego obrusu. Zgodnie z tradycją…

Więcej

Smaż mądrze! Nie rezygnuj ze smaku! Odkryj patelnię Oil Control.

Czy wiesz, że mięso wchłania aż 70% tłuszczu podczas smażenia?! Jeśli nie kontrolujemy ilości wlewanego oleju na patelnię, kaloryczność nawet najbardziej delikatnego drobiu, czy cielęciny może wzrosnąć aż 3-krotnie! Szefowie kuchni na całym świecie, podając przepis na swoje sztandarowe danie, podkreślają, że do smażenia wystarczy trochę oleju, ale właściwie co to znaczy „trochę?” Marka Florina…

Więcej

Wiosną pastele rządzą! Wybierz dodatki i dekoracje, które odświeżą oblicze Twojego domu!

Uff, zima na szczęście już za nami. Przed nami najpiękniejsza pora roku! Wiosną wszystko budzi się do życia, słońce świecie mocniej i nagle… zdajesz sobie sprawę, że Twoja kuchnia, jadalnia i salon wygląda szaro, buro, ponuro. Zupełnie nie pasuje do aury, która rozpościera się za oknem. Czas to zmienić. Wprowadź do pomieszczeń pastele. Takie odcienie…

Więcej

Dzień kobiet tuż, tuż – oto nasze pomysły na prezent

Święto wszystkich kobiet zbliża się wielkimi krokami. Jesteś gotowy? Masz już pomysł na prezent? Zanim staniesz przed dylematem, który kwiat bardziej spodoba się Twojej kobiecie, uprzejmie informujemy, że jest wiele innych propozycji na upominki, które są pomysłowe i… niedrogie. Goździki i tulipany zostaw na inną okazję lub potraktuj jako dodatek do prezentu. Wybór trafionego podarunku…

Więcej

Jak przygotować kruche ciastka?

Doskonale sprawdzają się w każdej sytuacji – niezapowiedziani goście, rodzinne przyjęcie czy spotkanie ze znajomymi nie obejdą się bez kruchych ciasteczek! Każdy lubi ich smak i zapach, a możliwości ozdobienia sprawiają, że w krótkim czasie można stworzyć z nich smakołyki niczym ze stylowej cukierni. A co najlepsze, przepis na kruche ciasteczka wbrew pozorom wcale nie…

Więcej

Czym charakteryzuje się hygge?

Duńczycy to jeden z najszczęśliwszych narodów na świecie – przynajmniej tak twierdzą raporty ONZ. Wielu ekspertów uważa, że za dobre samopoczucie odpowiada u nich hygge. To niepozorne słowo dosłownie oznacza „wygodę”, ale można je rozumieć o wiele szerzej – jako sposób życia. Wokół tego wyrazu wyrosła cała filozofia polegająca na dążeniu do komfortu i przytulności…

Więcej

5 pomysłów na fit pasty kanapkowe

Zdrowa dieta polega na wprowadzaniu do jadłospisu elementów bogatych w cenne minerały, witaminy i aminokwasy, które pozytywnie wpływają na nasz organizm. Najwięcej wartościowych składników można znaleźć w jarzynach, które powinny stanowić podstawę codziennego menu. Aby je urozmaicić, warto wprowadzić do niego też warzywne pasty, które rewelacyjnie smakują z pieczywem. 1. Wegański smalec z fasoli Składniki:…

Więcej

Jak zrobić crempog – walijskie naleśniki

Naleśniki to ulubiony przysmak wielu osób. Nic dziwnego – można je szybko przygotować, są syte, a przede wszystkim bardzo smaczne. W wielu krajach podawane są zarówno na słodko, jak i wytrawnie, np. w towarzystwie mięsnego gulaszu. Swoją wersję tego specjału mają m.in. Austriacy, Szwedzi, Amerykanie i… Walijczycy. Na czym polega tajemnica crempog i jak przygotować…

Więcej